20-10-2022

Vaga (23. 9 - 22.10)

 

Ako u svom okruženju imate osobu koja je večiti borac za pravdu i za ravnopravnost, onda je ona sigurno u znaku Vage. Vage uvek teže balansu, harmoniji, pa su upravo zato često neodlučne, jer sve okolnosti uzimaju u obzir pre nego što donesu konačnu odluku.

 

Ljubav

 

Ljubav je prioritet u životu svake Vage. Ona će ceo život težiti savršenom ljubavnom odnosu i samo kada se ostvari na tom planu, potpuno je srećna. Za Vagu je period kada nema partnera najtužnije vreme i ništa ne može da zameni ljubavnog partnera. U vezi su verne, posvećene i žena Vaga se teško zaboravlja. Upravo zato što im je partner na prvom mestu, često kada su u vezama, zapostavljaju prijatelje i sve druge životne planove.

Fletovanje je deo njihove prirode, vole da se svima svide. Dosta su senzualne, strastvene i lako zavode osobe suprotnog pola.

Nakon raskida, Vaga može lako upasti u melanholična raspoloženja, pa i u depresiju. Partnera će zaboraviti tek kada se pojavi novi, što se kaže - Klin se klinom izbija.

 

 

Posao

 

Poslovi koji podrazumevaju pravdu kao što su policajac, advokat ili sudija su odličan izbor za vagu. Veoma uspešni mogu da budu i u obavljanju posla diplomate, službenika, unutrašnjeg uređenja, kompozitora i modnog dizajnera. Rad u grupi ne predstavlja problem za vage, u sustini što više to bolje. Jak osećaj za diplomatiju pomoći će im u obavljanju gotovo svih poslova.

Vage su galantne, trošadžije, pa će zarađeni novac brzo i potrošiti. Vole muziku, pa će na zabavu dati dosta para i kao njihov prijatelj možete znati da će uvek biti spremni da Vam novčano pomognu.

 

Zdravlje

 

Vage najviše mogu imati problema sa psihičkom nestabilnošću. Preterana neodlučnost i emotivnost često ih vode do graničnih, melanholičnih osećanja.

Mogu imati često i problema sa bubrezima, pa svi u ovom znaku treba da vode računa o tome da li unose dovoljno tečnosti.

Ako su bolesne očekuju da budu mažene i pažene i uz pažnju voljene osobe brzo će ozdraviti. Čak i kada su bolesne, one vode računa o svom izgledu, uvek žele da ostave dobar utisak.

 

Mane i slabosti

 

Velika mana ovog znaka jeste neodlučnost. Zbog te osobine često propuste neke značajne prilike u životu.

Vage mogu biti velika zlopamtila. Ako ih na bilo koji način izdate ili prevarite, neće odustati dok Vam ne vrate makar 3 puta gore.

 

Kako zavesti Vagu

 

Vage obožavaju lep ambijent, lepe reči, pa ćete Vagu zavesti ako je odvedete na neko mesto gde nikad nije bila i gde će preovladavati umetnički dizajn. Vage ,,padaju” na lepe reči, na elokventnost i osobu sa manirima. Ako ste osoba koja je otvorena za apstraktne teme, za umetnički doživljaj i romantična iznenađenja, onda ćete sigurno osvojiti Vagu. Vaga teži harmoniji i miru, pa će joj najviše prijati osoba u nekom od zemljanih znakova.