27-10-2022

Šta nam donosi Retrogradni Mars od 30. oktobra do 12. januara

Mars u svom retrogradnom hodu uvek donosi neki HAOS, pa budite spremni! Svadje i rasprave mogu postati svakodnevnica većine horoskopskih znakova. Kako Mars prolazi kroz intelektualne Blizance, ovaj period može doneti i dosta promišljanja, ali pazite da ne donosite naglo neke bitne odluke.

 

S obzirom na to da je Mars planeta akcije i motivacije, u periodu njegovog retrogradnog hoda može nam se činiti da se stvari sporo odvijaju i da ništa ne ide po planu. Istina je da u ovom periodu možemo usporiti sa nekim poslovnim i ljubavnim planovima. Mogu nas stalno iznenađivati neke nove okolnosti koje će umnogome menjati i pre svega odlagati naše planove, za koje smo mislili da su nam na dohvat ruke. Ali, to može imati i svoje prednosti. Umesto da se nerviramo, treba taj period da iskoristimo da preispitamo neke svoje odluke, želje i ciljeve. Dozvolite sebi da zastanete i zagledate se u svoj život i ciljeve i može se desiti da doživite neku vrstu prosvetljenja i da odlučite da potpuno promenite neke stvari u svom životu. Nešto što Vam se činilo najbitnijim može dobiti potpuno novi oblik, te ćete uvideti i neke druge puteve, neku alternative koju do sada niste primećivali.

 

Retrogradni Mars na neke znake može loše uticati, a na neke izuzetno dobro.

 

Ovan

 

Osobe u ovom znaku treba da budu posebno oprezne, jer je Mars njihova vladajuća planeta, pa kod njih može biti izražena neka želja za povratkom u prošlost. Može ih obuzeti potreba da se jave staroj ljubavi i jako je bitno da tu dobro razmislite i ne uradite to bez promišljanja, jer to može biti jako loša odluka. Ovnovi u ovom periodu mogu biti skloni i svađama, bes ih može često obuzimati, pa je bitno da se to iskontroliše.

 

Blizanci

 

Blizanci mogu najjače osetiti ovu retrogradnost Marsa, jer Mars upravo prolazi kroz taj znak. Mogu imati veliku potrebu za ostvarenjem, za isticanjem, a stvari nikako neće ići u njihovu korist, što ih može frustrirati. Tada je bitno da ne dozvolite da Vas gomila tog besa pobedi, već udahnite duboko i samo pustite da stvari idu svojim tokom, ništa ne forsirajte i tek tada sve će krenuti da se odvija u Vašu korist. Jednostavno rečeno - pobedite Mars u sebi!

 

Škorpija

 

Mars je pored Plutona vladajuća planeta Škorpije, ovog strastvenog znaka. Mars u svom retrogradnom hodu može doneti pojačanu emocionalnost, posesivnost i ljubomoru. Osobe koje su u vezi ili braku mogu imati nesuglasice sa partnerom koje će same izazivati, jer će stvarati ljubomorne scene tamo gde zaista nema potrebe za tim. Trudite se da budete svesni toga i ne dozvolite da Vam ovaj retro Mars pomuti razum.

 

Bik i Vodolija

 

U ova dva znaka retro Mars može doneti jako značajna dešavanja. Oba znaka biće u prilici da napreduju na poslovnom i finansijskom planu. Ali, Mars donosi neku vrstu ,,hoda po ivici” pa će uspeti samo oni koji budu spremni na neku vrstu rizika. Nova snaga i moć useliće se u život ova dva znaka i mogu dosegnuti svoje snove!