07-07-2022

Horoskopski znak - Rak (21. jun - 22. jul)

 

 

 

 

Iskreno se nadamo da baš Vi koji čitate ovo imate barem jednog Raka u svom životu. :) Oni oplemenjuju svačiji život bogatstvom emocija koje su sposobni da poseduju, a i da ih izraze na jedinstven, umetnički način. Možemo slobodno reći da Rakovi od života stvaraju poeziju. No, kao i svi, tako i naši dragi Rakovi imaju svoje jake i slabe strane, pa u nastavku teksta saznajte šta možete od njih očekivati na različitim životnim poljima.

 

LJUBAV I SEKS

 

Ključne reči za spoznaju Raka su osećaj i intuicija. U ljubavi oni samo i biraju one kod kojih osete da mogu da razumeju i dožive sve boje njihove bezgranične palete emocija. Rak nikada neće biti u ljubavnoj vezi sa osobom koja je površna i koja je materijalista. U ljubavi je bezuslovno veran. Spreman je na prevaru samo kada od partnera više ne oseća emocije i ubrzo nakon toga prekinuće vezu iako osećanja i dalje postoje. Tada pati kao nijedan drugi znak. Tu patnju ne može da sakrije, nosi je u svojim očima, pokretima i rečima. U seksu, Rak je nežan i više je posvećen partnerovom zadovoljstvu nego sopstvenom, pa svojom intuicijom često i nasluti šta je to što partner želi i za čime žudi. Voli da ima potvrdu da je partner zadovoljan, nekad u tome može i preterivati. 

Rakovi mogu biti dosta posesivni, pa nikako ne ulazite sa njima u vezu ako ne želite da ostvarite dubok i emotivan odnos. Kada poželite da prekinete vezu sa Rakom, to može biti dosta burno, sentimentalno, pa i patetično. Sujetni su i nikada Vam neće zaboraviti izdaju i neverstvo. Spremni su i na osvete, ali u stilu: ,,Osveta se služi hladna”, pa nemojte da se iznenadite ako osveta stigne mnogo godina nakon prekida veze.

 

 

POSAO

Rakovi su radoholici, uživaju u poslu, ali samo ako rade posao koji istinski vole. Oni koji rade posao u kome ne vide nikakvu vrednost, biće lenji i nezainteresovani i u tom slučaju skloni su menjanju posla, pa i po cenu potpunog finansijskog sloma. Ali, oni se nikad u finansijskom smislu neće potpuno predati, već će naći način da ipak ostvare sigurnost.

 Retko kada je rasipnik. Poštuje dogovor, mada zna biti težak za saradnju.

 

ZDRAVLJE

 

Osobe rođene u znaku Raka su takođe sklone da se često osvrću na prošlost i upravo to može biti jedan od njihovih problema. Najviše od svih horoskopskih znakova umeju da negativnim mislima proizvedu bolest ali isto tako, nijedan drugi znak nije u stanju da postigne čudo u samoizlečenju kao oni. Kad brinu, njihov želudac to prvi oseća. Ne bi trebalo prekomerno da konzumiraju hranu kada dođe do emotivne slabosti jer uteha se ne može naći u unetim namirnicama. Sazvežđe Raka je povezano sa želucem i loši aspekti Meseca u njihovim natalnim kartama donose probleme sa probavom i težinom. Kod žena Rakova, PMS je nešto izraženiji zbog  problema sa zadržavanjem vode u organizmu. Pored toga, njihova nežna i prozračna koža uvek traži visoki faktor zaštite od sunčevih zraka.

 

 

KAKO ZAVESTI RAKA?

 

Raku je porodica najveća vrednost života i tome teži od najmlađih dana. Njegova najveća želja je da ima veliku porodicu koja će živeti u blagostanju. Zato kada upoznajete Raka treba da se predstavite kao osoba kojoj je porodica najbitnija, koja je verna i koja je spremna celu sebe da da u vezi. Rak želi da sa partnerom bude kao jedno - dva tela, a jedna duša. Prema tome, budite spremni na to da će Vam Rak vrlo brzo tražiti šifru od telefona, ključeve od stana i slično.

Raka ćete zavesti i ako pokažete ljubav prema umetnosti, poeziji, kuvanju. Istražite njegove hobije, jer ako vam se poklope interesovanja, velika verovatnoća je da ćete mu se dopasti.

Na prvom sastanku nikad se nemojte obući provokativno, jer posesivni Rak ne voli kada svi gledaju u njegovu izabranicu. Obucite nešto svedeno, pristojno u čemu ćete se osećati opušteno. Rak ne voli uštogljenost.

 

Ovo su neke od suštinskih odlika Rakova, a ako Vas zanima još nešto, budite slobodni da pitate naše astrologe. :)