20-08-2022

Horoskopski znak LAV (23. 7 - 22.8)

 

 

  • Simbol: Lav
  • Element: Vatra
  • Polaritet: Pozitivan
  • Omiljene boje: Zlatna, narandžasta
  • Osetljivi delovi tela: Srce, kičma
  • Parnjak u kineskom: Majmun

     Vladajuća planeta: Sunce

     Kuća: Peta

     Suprotni znak: Vodolija

     Amajlija: Rubin

 

Znate one osobe koje u velikoj grupi ljudi dolaze do izražaja, da li svojim ekstravagantnim izgledom ili glasnim smehom, živopisnim pričama ili nečim drugim, ali svakako postižu to da sve oči budu uprte u njih? E, to su naši dragi Lavovi. :) 

 

Vatrenim Lavovima je život igra, tako mu pristupaju i zato ako u svom okruženju imate nekog Lava sigurni smo da Vam nikad nije dosadno. Oni uvek znaju gde je centar dešavanja, gde su lude žurke i uvek znaju kako da Vas razvesele. Oni ne znaju za granice, žive punim plućima i glavni životni moto je: Carpe diem odnosno iskoristi dan, iskoristi svaki momenat koji ti život pruža.

 

LJUBAV I SEKS

 

Lav je izrazito strastven znak, voli da se izražava kroz fizički kontakt. On više koristi govor tela nego reči. Voli da flertuje sve dok je slobodan, ali kada nađe osobu za sebe nikad je neće prevariti niti izneveriti. 

 

Kod Lava seks ne mora biti nužno vezan za ljubav. Lav je sklon flertu i neobaveznim kombinacijama dok se potpuno ne zaljubi u jednu osobu. 

 

Kada se zaljubi i kada odluči da bude u vezi, potpuno se predaje partneru, darežljiv je i svoju ljubav često pokazuje kroz materijalne poklone. Svog ljubavnog partnera, Lav će u društvu uvek izuzetno poštovati, hvaliti jer je to za njega na neki način lični trofej i smatra da njegov izbor partnera dosta govori i o njemu samom. Zato osoba koja ima Lava za partnera nikad ne može da se oseti zapostavljeno i odbačeno, ali mora znati da se nosi sa Lavovom željom da i dalje bude u centru pažnje i da ne pokazuje bilo kakvu vrstu ljubomore i posesivnosti. U seksualnom smislu, a i inače, veliki je avanturista, pa budite spremni da sa njim doživite jedinstveno iskustvo.

 

 

POSAO I KARIJERA

 

Lavu pristaju sve liderske pozicije. On je rođen da bude glavni i najčešće u nekom trenutku života se i ostvare u privatnom poslu. Odlično im pristaju poslovi koji su vezani za zabavu, tu su ubedljivo najbolji, jer su tu na svom terenu.

Lavovi nikad nemaju problem sa novcem, oni duboko veruju u to da će uvek imati novca, a tako obično i biva. Velikodušni su i nikad im nije žao da potroše novac. Lako troše velike količine novca na garderobu i na zabavu, ali do tog novca lako i dolaze, jer su vredni, nikad im nije teško da rade. Njima nije bitno da samo završe posao, već da budu najbolji u tome. 

Vole da pokazuju moć kroz posao, pa će često pomagati ljudima koji ne mogu da dođu do posla.

 

 

ZDRAVLJE

 

Za Lavove je bolest znak slabosti i zbog toga oni retko reguju na prve simptome prehlade ili neke bolesti. Retko kada ćete čuti Lava da kaže da ga nešto boli, a ako to kaže znači da to traje već duže vreme. Oni nikad neće preterivati niti od sebe praviti bolesnika.

Slabe tačke su im srce, krvni sudovi i kičma. Upravo zato što su previše aktivni i retko kada se odmaraju, ovo i jesu njihove slabe tačke.

Obično svaku bolest odboluju na nogama, bez mnogo drame.

 

KAKO ZAVESTI LAVA?

 

Treba znati da je i ljubavni život Lava vezan za osećaj samopotvrđivanja. Zato osobe u ovom znaku očekuju da im se partner divi i da je bezuslovno veran. Lav ne voli preterano dominantnog partnera, jer Lav želi i u vezi da bude u centru pažnje. Lava će privući smirena osoba, kojoj će moći da veruje i koja će znati da prati njegov tempo života. 

 

Lava ćete najsigurnije zavesti tako što se nećete preterano nametati, već ćete se stalno smejati njegovim šalama i oduševljeno slušati sve što on priča. Kupićete ga vernošću i mudrošću. Iako Lav nije preterano smiren i tih, on izuzetno ceni takve osobe, pa će njegov izbor uvek biti tiha i smerna osoba.