23-09-2022

DEVICA (23. AVGUST - 22. SEPTEMBAR)

  • Simbol: Devica
  • Element: Zemlja
  • Polaritet: Negativan
  • Omiljene boje: Zelena, tamno braon
  • Osetljivi delovi tela: Nervni sistem
  • Parnjak u kineskom: Petao
  • Vladajuća planeta: Merkur
  • Ukrštenost/Kvalitet: Mutable
  • Kuća: Šesta
  • Suprotni znak: Ribe
  • Amajlija: Sardoniks
  • Period: 23. avgust - 22. septembar

 

Onaj ko pored sebe ima Devicu sigurno je da mu pažnje nikad ne fali. Device su najbrižniji znak i za svoje voljene uvek su pune iznenađenja i topline. Poznate po svojoj besprekornoj urednosti, njihov dom je vrlo prepoznatljiv ne samo po čistoći, već i po specifičnom enterijeru kojim se neprekidno bave.

 

LJUBAV I SEX

 

Devica se ne upušta olako u veze. Na tom polju vrlo su probirljivi i promišljeno biraju partnera. Mogu biti skloni avanturama, naročito muške Device, ali nikada neće davati lažnu nadu da će to biti nešto više od neobaveznog odnosa. Kada se Devica zaljubi, vernost postaje neupitna. Ne pokazuje emocije kroz reči, ali u pogledima, dodirima i ponašanju te emocije postaju evidentne. Nikada ne tražite od Device da Vam govori o osećanjima, već samo pratite kako se ponaša. U seksu su vrlo konzervativne, pa od njih ne očekujte neku posebnu inicijativu. Oni vole da vode ljubav, dok retko imaju neke posebne fetiše. Njih ćete više osvojiti intelektom i komunikacijom.

 

POSAO

 

Device odlikuje marljivost, posvećenost i analitičnost, te su uvek najbolje kada treba rešiti neki problem. Vrlo su kreativne, imaju specifičan pristup poslu, pa se upravo Device neretko ostvaruju u ulozi pisca, novinara, psihologa ili lekara.

Odlične su u raspodeli novca, uvek tačno znaju na šta treba potrošiti novac. Iako često kupuju ukrase za svoj dom, one i to kupuju promišljeno, uvek znaju gde su sniženja. I muškarci i žene Device uvek su obučene po poslednjoj modi, ali i te kako znaju da ,,ubodu” sniženja i da za malo novca kupe kvalitetne stvari. Tako da je Devica odličan savetnik i saputnik za kupovinu. :)

ZDRAVLJE

 

Device su poprilično dobrog zdravlja, ali nervni sistem može biti slaba tačka, pa treba da se trude da izbegavaju stres. Ljubavna razočarenja ih često mogu dovesti do depresije, pa zato Device instiktivno promišljeno biraju partnere. Žene Device vole zdrav način života, zdravu ishranu i neki vid fizičke aktivnosti, dok su muškarci u ovom znaku skloni hedonizmu i preterivanju u hrani i piću.

 

MANE I SLABOSTI

 

Ako im je vladajuća planeta - Merkur, negativno aspektovana, one lukavno i zlonamerno koriste tuđe slabosti. Znaju da budu veliki manipulatori. Ako se zamerite Devici nećete dobro proći, to je sigurno. Osvetoljubive su i velika zlopamtila kada im se neko zameri. Kao roditelji su skloni prevelikoj kontroli, pa često znaju da guše preteranim pravilima. Ako je Merkur ugrožen postaju hirovite i nervozne.

Čak i kada je najveselija, Devica se ne prepušta u potpunosti tom osećaju. Ima potrebu da uvek bude iznad ostalih, iznad situacije i da na neki način sa visine posmatra ostali svet.

 

KAKO ZAVESTI DEVICU

 

Ženu Devicu ćete zavesti ako imate prirodno lepe manire. Nju ne možete lako ,,prevariti”, ona tačno oseća ko je istinski džentlmen i samo takvi dolaze u obzir. Takođe, jako joj je važna finansijska sigurnost i stalna pažnja usmerena ka njoj koja će se ogledati u iznenađenjima i novim iskustvima koje ćete joj priređivati.

Muškarca Devicu zavešćete preko komunikacije, muškarac u ovom znaku voli pametnu ženu sa kojom ima o čemu da priča. Njega može zavesti samo odmerena i izrazito inteligentna i komunikativna žena.