01-10-2022

5 saveta koji će ti pomoći da iskoristiš pozitivne aspekte nakon retrogradnog Merkura

Skoro mesec dana smo pod ozloglašenim uticajem retrogradnog Merkura, a sada brojimo sitno do kraja tog lošeg perioda. Naime, 3. Oktobra, retro Merkur nas (srećom) napušta i Merkur započinje svoj direktan hod koji će nam pomoći da opet uzmemo svoj život u svoje ruke.

Naši astrolozi ovoga puta nas obaveštavaju da to što prolazi period retro Merkura treba i da iskoristimo na najbolji mogući način i savetuju nas šta je to što bi trebalo da uradimo u prvim danima nakon što retro Merkur ode u zaborav. Njegov odlazak u prošlost (makar na neko vreme) otvara niz povoljnih promena.

 

U nastavku teksta predstavljamo šta nakon odlaska retro Merkura obavezno treba da preduzmete.

 

1. Rešite svoje unutrašnje konflikte i donesite jasne ciljeve

 

Retrogradni Merkur doneo nam je niz zbrka i konflikta, pre svega u nama samima. Sigurno Vam je poznat osećaj nervoze, nekad i straha, a da ne znate odakle taj osećaj nelagode u sopstvenoj koži, prosto se osećate napetima i niste zadovoljni svojim životom. 

Nakon odlaska retro Merkura, to se menja i prva dva dana treba da se posvetite sebi, da se opustite i relaksirate. Sada ćete biti u mogućnosti da objektivno sagledate svoj život i da sebi zacrtate neke ciljeve i na polju posla i u ljubavi kojima ćete dalje težiti.

 

2. Pokažite inicijativu u rešavanju konflikta sa bliskom osobom

 

Retrogradni Merkur mnogima je doneo manje ili veće svađe u okviru doma, porodice i ljubavi. Bila je prisutna neka vrsta pasivne agresije, kada je jačala netrpeljivost i loša komunikacija upravo sa onima do kojih nam je najviše stalo. U nekim odnosima ta pasivna agresija je kulminirala do raskida, razvoda ili prestanka komunikacije.

Vreme je da se sve to reši jer će retrogradni Merkur sa svojim odlaskom odneti i sav taj bes, agresiju i svu negativnu energiju. Sada budite spremni da baš Vi preuzmete inicijativu i svojoj dragoj osobi predložite konstruktivan i smiren razgovor i sigurni smo da ćete uvideti da ste se svađali bez potrebe i da je ljubav jača od svega.

3. Razmislite o svim stvarima koje su Vam se desile u prethodnih mesec dana

Jedna od svrha retro Merkura jeste da nam pomogne da usporimo, da nas suoči sa nekim novim, ali teškim situacijama. To uvek ima neku svrhu, odnosno pouku.

Prilikom njegovog odlaska, jako je važno da se setite svega što Vam se loše desilo i videćete jasnije negde i svoju grešku. Greške koje ste pravili tokom tog perioda treba kod sebe da promenite. Zagledajte se u sebe u ovom periodu, budite samokritični i promenite kod sebe ono što je uticalo na to da Vam se neke loše stvari dese.

 

4. Budite otvoreni za nove početke

Retrogradni Merkur poznat je po tome da nam vraća neke ljude iz prošlosti, bilo zato jer neke lekcije nismo usvojili, pa je vreme da se to desi ili zato što je neki odnos sudbinski - svakako dolazi do susreta sa prošlošću.

Od trenutka kada Merkur započne svoj direktan hod jasno ćemo znati da li sa osobom treba da počnemo opet ili ne. Slušajte svoju intuiciju u tom periodu. Takođe, ako dugo razmišljate o promeni posla, ovo je pravi period za nove početke i na tom planu. 

 

5. Uživajte!

 

Peti i najbitniji savet je prosto - uživajte! 

Pa, vreme loših aspekata je iza nas i dolazi period sa divnom energijom, lepim raspoloženjem, otvara se period novih početaka i iskustava, novih ljubavi i stabilizacije. 

Uživajte pre svega u sebi, posvetite se opet hobijima i svemu onome što Vas lično ispunjava. Zatim, učinite nešto lepo za nekoga, iznenadite voljenu osobu, a sreća te osobe doneće i Vama zadovoljstvo. 

Srećno!